lars-helle.com © • Lars Helle

 

 

Sticky Fingers

The Rolling Stones

Universal (1971)

 

Spilt inn i en turbulent periode i stoneshistorien. Mick Jagger slet med forholdet til Marianne Faithful og Keith Richards var nettopp blitt far. Oppi dette drev de med ting som ikke fedre bør. Noe som kommer klart til syne i et par av sangtitlene. Sanger:
 
Brown Sugar
Sway
Wild Horses
Can't You Hear Me Knocking
You Gotta Move
Bitch
I Got The Blues
Sister Morphine
Dead Flowers
Moonlight Mile
 

Lars kommentar:
Det sto mellom "Sticky Fingers" og "Exile on Main Street". Jeg tror jeg valgte denne på grunn av "Wild Horses".  Jeg har alltid vært en hund etter countryballadene til Stones. Litt skamfull innrømmer jeg at jeg aldri får nok av "Faraway Eyes". Men på dette albumet er det ikke en eneste dårlig låt. Det er Stones på sitt absolutt beste. Hardt rockende - "Brown Sugar", sårbare - "Wild Horses" og fengende - "Dead Flowers")

Jeg brukte litt tid på å akseptere Stones. I barndommens svart-hvitt-univers var de Beatles' fiender, og hvem elsker sine idolers fiender? Ikke barneskolelever i hvert fall. Men etter som jeg ble eldre valgte jeg å gi bandet en sjanse. Jeg tror det var med "Love You Live" (1977) jeg virkelig ble hekta. Stickey Fingers er et av disse bruktvarpene en pengelens tenåring gjorde på sine vandringer i datidens Oslo. Det var tider det!

 

For å kommentere/stille spørsmål gå til: http://lars-helle.com/blogg/index.html#home