lars-helle.com ©Lars Helle

 

 

Biografi

 

 

 

Jeg ble født 14.03.57. Etter en noe omflakkende

barndom hvor vi bodde på Veitvedt, i Bergen og på Nordstrand, slo vi oss omsider til ro på Ulsrud i Oslo. Der tilhørte jeg det gutta i høyblokkene kalte  sossene. Noe jeg i ettertid er ganske glad for. Etter fullført ungdomsskole begynte jeg på to ting. 

  • Nordstrand gymnas - engelsklinja: Tre gutter og 27 jenter satte sitt absolutte preg på resten av livet.
  • Vannpolo i Lambertseter svømmeklubb. De mange årene her satte også et definitivt stempel på personligheten. Spesielt årene som landslagstrener for damene. 4.plass i EM (1985) og 6.plass i VM året etter kan nok defineres som et høydepunkt.

 

Lærerskolen tok jeg på Oslo Offentlige Lærerhøgskole fra 1980 - 1984. Der gjorde vi som lærerstudenter flest. Hylte om manglende samsvar mellom teori og praksis. Etter tretten år i lærerutdanninga har jeg forstått at vi kunne hylt mer nyansert ... 

 

Siri og jeg giftet oss i 1984 og flyttet til Stavanger. Mens jeg arbeidet som lærer ved henholdsvis Kampen og Ullandhaug skole kom ungene på løpende bånd: Grete i 1987, Marianne i 1990 og Ingrid i 1994. Da var det på tide for far å finne ut hva han skulle bli når han ble stor.

Jentene i London - oktober 2009

 

Mens jeg arbeidet ved skolekontoret i Stavanger fullførte jeg hovedfaget, og i 1996 fikk jeg jobb ved daværende Høgskolen i Stavanger. Siden har jeg knapt sett meg tilbake. Det har vært mye undervisning, mange bøker og et og annet foredrag. For ikke å snakke om møter.

 

 

For å kommentere/stille spørsmål gå til: http://lars-helle.com/blogg/index.html#home

EM i 1985. Etter svetten å dømme er bildet fra kampen mot Belgia som vi avgjorde i siste sekund

 

Du ble ikke midtsidegutt av å være trener på åttitallet.